Het is jammer genoeg onmogelijk om je leven terug te spoelen en je mooiste momenten opnieuw te beleven.

Voordat je het weet is er weer een jaar voorbij en besef je: ‘er waren opnieuw zoveel kostbare momenten dit jaar waar we geen foto’s van hebben’. Die onderbelichte selfie waar je gezin maar half opstaat? Ja, dat wel. Maar echte foto’s waarop je met je gezin schittert zoals je toen echt was? Authentieke foto’s die je voor altijd kan koesteren? Nee, die vind je jammer genoeg niet. 

Zelf ken ik dat gevoel maar al te goed. Mijn oma en opa langs mijn mama’s kant zijn allebei overleden en helaas heb ik geen aparte foto’s met hen sinds mijn tienerjaren. Ik mis hen uiteraard nog vaak, dus het zou zo fijn geweest zijn mocht ik een recente foto van ons kunnen vastnemen en koesteren. Jij beseft zelf wellicht ook hoeveel waarde zo’n foto heeft. 

 

Op safari in Zuid-Afrika 

Mijn passie voor fotografie is heel geleidelijk ontstaan. Als kind fotografeerde ik vaak bloemen en dieren in de tuin met het fototoestel van mijn papa. Ook als tiener vond ik het heel leuk om mijn foto’s online te bewerken. Op mijn vijftiende gingen we met het gezin naar Zuid-Afrika, mijn papa met zijn fototoestel en ik met het mijne. Ik fotografeerde heel wat verschillende dieren en legde de mooie natuur vast tijdens onze safari’s. Op dat moment voelde ik me ontzettend trots. 

In het hoger onderwijs koos ik voor de opleiding Media & Entertainment Business in Mechelen. Als keuzevak koos ik voor – hoe kan het ook anders – fotografie. Al snel wist ik dat wilde focussen op het vastleggen van mensen. Op het einde van mijn tweede jaar registreerde ik me als student-zelfstandige. Ik vond het zalig om mijn eigen baas te zijn, dus na het afstuderen zette ik dit verder in bijberoep en ondertussen zelfs in hoofdberoep. Nu kan ik fulltime doen wat ik graag doe: jouw herinneringen vastleggen zodat je die voor altijd kan koesteren. 

 

Go with the flow

Ik vind het belangrijk dat elke fotoshoot een fijne en losse ervaring is, waar je je helemaal op je gemak voelt. Heeft je kindje even een hysterische huilbui? Dan nemen we samen even de tijd om weer rustig te worden en kijken we hoe we het aangenamer kunnen maken. Even pauze om een koekje te eten? Natuurlijk! Stress is helemaal niet nodig, ik blijf altijd kalm en vind zulke situaties helemaal niet erg. Ook mijn liefde voor de natuur breng ik graag over op jou. Ik zoek dan ook met zorg de mooiste plekjes uit. Je mag er zeker van zijn: ik neem met veel plezier alle tijd voor jou en jouw verhaal. 

Benieuwd naar mijn portfolio?